Ostoskorisi
on tyhjä
{News( before: '', helper: 'helpers/newsheadinglist' )}

BLOGI: Ulkotilojen sisustamiseen tarvitaan S.I.S.U.A

29.5.2014

Miten teillä sisustetaan terassit ja parvekkeet? Makuja ja suuntauksia on monia, mutta helpottaaksemme ulkotilojenne sisustamista jaamme kanssanne muutaman huomioon otettavan ajatuksen, jotka toimivat myös SisustaUlkona.fi:n ohjenuorana.

Sisustusprojektit vaativat aina jonkin verran aikaa, panostusta ja rahaa, mutta ennen kaikkea S.I.S.U.A.

S: SINÄ
Lähtökohtana kaikkeen sisustamiseen kannattaa pitää omaa itseään ja perhettään
1. tarpeet ja käyttö
Miten ja milloin tilaa käytetään? Ei kannata esim. satsata suureen ulkoruokaryhmään, jos tarkoituksena on ottaa ulkona lähinnä aurinkoa. Pitäisikö valkoinen kangas unohtaa ulkosohvassa ja satsata hyvää sählymaaliin sen sijaan?
2. tyyli
Kalusteita on nykyään lukuisissä eri tyylisuunnissa ja väreissä. Mikä niistä sopii sinun taloosi ja tyyliisi?
3. mieltymykset
Ei kannata sisustaa mahdollisten vieraiden tai naapureiden mieltymysten mukaan, vaan miettiä mikä on oma tyyli ja mikä omaa silmää, mieltä ja kukkaroa miellyttää.
4. käytännöllisyys
Oletko valmis esim. hiomaan ja maalaamaan puukalusteitasi vai kannattaisiko satsata tuotteiden helppohoitoisuuteen? Onko perheessänne pieniä lapsia, jotka pitää huomioida materiaalivalinnoissa?

I: ILMASTO
Ilmaston osalta kannattaa miettiä missä ja kuinka alttiina säille kalustettava tila on.
1. Katettu vai ei?
Tuotevalikoima laajenee merkittävästi, jos kyseessä on lasitettu parveke. Avotaivaan alla tuotteiden pitää kestää sadetta, tuulta ja paahdetta. Esim. rottinki pitää kyllä kosteudesta, muttei juurikaan sateessa likoamisesta tai auringon porotuksesta. Huomioi myös veden ja auringon kestävät tyynyt ja matot.
2. Ilmansuunta
Jos terassille osuu vain aamuaurinko, voi olla järkevää sijoittaa sinne aamiaisryhmä auringonottotuolin sijaan. Ilta-auringossa voi lepäillä töiden jälkeen tai ruokailla ulkona. Jos aurinko paistaa oleskelutilaan koko päivän, kannattaa harkita jo aurinkovarjoa tai muuta suojaa liialta paahteelta.
3. Tuulisuus
Lasitus tai seinäke voi olla tarpeen, mikäli paikka on avoimena tuulille. Kalusteiden tulee olla tavallista painavampia, jos tuulella on mahdollisuus niitä riepottaa.

S: SISUSTUSELEMENTIT
Ulkotiloihin pätevät samat perusperiaatteet kuin sisätiloihinkin. Huomioi:
1. Mittasuhteet
Mieti mitä tilaan mahtuu mukavasti kulkuväylät ja liikkuminen huomioiden. Myös tilan koko on hyvä huomioida, jotta esim. ruukut tai lyhdyt eivät jää liian pieniksi. Voi olla myös tarpeen saada tila vaikuttamaan todellisuutta korkeammalta tai leveämmältä tuotteiden sijoittelulla, korkeuseroilla ja värin käytöllä.
2. Värit
Väreillä voi lämmittää tai viilentää tilaa, tuoda takaseinää lähemmäksi tai kauemmaksi. Niillä voi myös korostaa tai häivyttää ja luoda erilaisia tunnelmia.
3. Valot
Valoilla voidaan tehdä paljon samoja asioita kuin väreilläkin tunnelman luomiseksi, mutta ne ovat tarpeen myös jo turvallisuuden ja mukavuuden vuoksi. Unohda lentokenttävalaistus ja satsaa erilaisiin kohde- ja tunnelmavaloihin.
4. Koristeet
Olohuoneessakin sisustusta pehmennetään koriste-esineillä, tekstiileillä ja kasveilla. Käytä samaa myös ulkona! Esim. ulkomatto sitoo istuinryhmän hienosti yhdeksi kokonaisuudeksi.

U: USKALLUS
Me suomalaiset olemme usein aika varovaisia sisustajia – erityisesti ulkona. Sisustaminen ei kuitenkaan ole niin kovin vakavaa – välillä voi vaikka vähän hullutella. Uskaltaudu kokeilemaan jotain uutta ratkaisua – vaikka vain kalusteiden yhdistelemistä uudella tavalla. Pienetkin tuunaukset voivat piristää kummasti. Tekstiilien vaihto tai hankinta on melko huokea tapa lisätä väriä, tunnelmaa ja oleskelumukavuutta.

Ja tiedoksi: kalusteissa on muitakin värejä olemassa kuin valkoinen, musta ja harmaa.

A: APUA!!
Mikäli tarvitset apua projektin käynnistämiseen, on sitä saatavissa ammattimaisilta suunnittelijoilta. Suunnittelija osaa kuunnella asiakkaan toiveita ja antaa neuvoja juuri sinun tarpeisiisi. Lopputuloksessa voi lisäksi säästää aikaa ja rahaa, kun tuotteet ja hankintapaikat on huolella mietitty.
Jaamme mielellämme myös omaa kokemustamme ja annamme yhteistyökumppaneidemme yhteystietoja.

Kovin moni sisustusprojekti on kiinni ennen kaikkea ryhtymisestä, joten toivottavasti sait tästä SISUA ja inspiraatiota aloittamiseen!


Sisustaulkona.fi

Asiakaspalvelu 050 373 5152
Sähköposti info@sisustaulkona.fi

Sisustaulkona.fi Facebookissa
Tarjoamme

Ilmaisen toimituksen postiin yli 100 € tilauksille (rahtia vaativia tuotteita lukuun ottamatta) sekä 2 viikon palautusoikeuden.

Maksutapoina kaupassamme

Paytrailin tarjoamat maksutavat.