Ostoskorisi
on tyhjä
{News( before: '', helper: 'helpers/newsheadinglist' )}

BLOGI: Tiikkikalusteiden huolto

22.4.2016

Teak on hyvin öljypitoinen puulaji, joka tekee siitä lähes ikuisen ja edesauttaa kalusteen muodon säilymisessä. Iän myötä esiin tulevat pienet halkeamat eivät vaikuta teakin kestävyyteen.

BLOGI: Tiikkikalusteiden huolto

Kasaus

Kasaa uudet teak-kalusteesi aina pehmeän alustan päällä naarmujen tai muiden vaurioiden välttämiseksi.
Varmista, että kaikki ruuvit ovat tiukasti paikoillaan ennen käyttöönottoa.

Puhdistus

Teak-kalusteet voidaan puhdistaa miedolla puhdistusaineella, mutta usein pyyhkiminen kostealla riittää.

Parhaan tuloksen saat, kun tuote on ollut jonkin aikaa kosteana, koska pehmeän pinnan puhdistaminen on helpompaa. Teakin omat puhdistusaineet ovat suositeltavia pinttyneempään likaan. Älä käytä teräsvillaa tai teräsharjaa, koska irtoavat metalliosat voivat jäädä puun syihin ruostumaan.

Väri ja käsittely

Teakissä on uutena punertavan kultainen sävy. Altistuessaan auringolle ja sateelle se kuitenkin harmaantuu.

Jos haluat säilyttää tai saavuttaa uudelleen punertavan sävyn, käsittele kalusteesi teak-öljyllä valmisteen ohjeiden mukaisesti. Puhdista puu hyvin ennen öljyämistä teakin puhdistukseen soveltuvalla aineella. Tarpeen mukaan sen voi myös kevyesti hioa.
Käsittely voidaan toistaa 1-2 kertaa vuodessa ja sitä suositellaan aina ennen talvisäilytystä.

Jos haluat teakiin kauniin harmaan sävyn, voit jättää vain tuotteet ulos, jossa aurinko ja sade harmaannuttavat värin. Tuotteen ikä ei merkittävästi lyhene, vaikkei sitä käsiteltäisikään teakin korkean öljypitoisuuden vuoksi. 

Kuultomaalattu teak

Teak-kalusteet voidaan myös kuultomaalata erilaisen, modernimman ulkonäon aikaansaamiseksi. Juuri maalattu maalipinta voidaan vielä harjata, jolloin väriä tarttuu etenkin puun syihin. Myös kuultomaalattu teak patinoituu ajan myötä. Jos haluat alkuperäisen värin takaisin, voit tehdä sen seuraavasti. Puhdista kertynyt patina runsaan veden ja hankaussienen (esim. Scotch-Brite) avulla

Säilytys

Suosittelemme talvisäilytysta lämmittämättömässä tilassa, kuten esim. autotallissa tai kellarissa. Tuotteiden puhdistamista ja öljyämistä suositellaan ennen talvisäilytystä.


Sisustaulkona.fi

Asiakaspalvelu 050 373 5152
Sähköposti info@sisustaulkona.fi

Sisustaulkona.fi Facebookissa
Tarjoamme

Ilmaisen toimituksen postiin yli 100 € tilauksille (rahtia vaativia tuotteita lukuun ottamatta) sekä 2 viikon palautusoikeuden.

Maksutapoina kaupassamme

Paytrailin tarjoamat maksutavat.