Ostoskorisi
on tyhjä
{News( before: '', helper: 'helpers/newsheadinglist' )}

Fermob metallikalusteiden huolto

28.4.2016

Fermob-kalusteet ovat paitsi upean värikkäitä, hyvin toimivia ja tyylikkäästi suunniteltuja ulkokalusteita, myös erittäin korkealaatuisia. (Toki kalusteita voi käyttää myös sisällä.) Ne soveltuvat sekä julkitiloihin että yksityiskäyttöön. Fermob metallikalusteet ovat pitkäikäisiä ja niillä on joko vuoden tai kolmen vuoden takuu pintakäsittelylle. Tässä muutamia ohjeita, joilla saat kalusteillesi vieläkin pidemmän käyttöiän.

Fermob metallikalusteiden huolto

Metallikalusteiden kasaaminen  

Huolehdithan jo alusta alkaen hyvin kalusteistasi. Pakettia avatessasi, ole varovainen teräaseiden käytössä. Fermob ei vastaa puukkojen tai saksien tekemistä naarmuista eikä kasausvaiheessa aiheutuneista vahingoista. Kasaa tuote aina pehmeän alustan päällä.

Metallikalusteiden puhdistaminen

 Metallikalusteet tulee puhdistaa pehmeällä, naarmuttamattomalla sienellä käyttäen vettä ja mietoa puhdistusainetta. Säännöllinen ja huolellinen puhdistaminen estää lian pinttymisen kalusteeseen. Vaikeammin puhdistettavaa likaa voi pestä alkoholia sisältävällä ikkkunan pesuaineella tai metallin käsittelyyn tarkoitetuilla erityispuhdistusaineilla.

Jos kalusteessa on myös teknistä OTF-kangasta (esim. Dune- ja Costa-sarjat), voi kankaan puhdistaa miedolla saippuavedellä. Pinttyneeseen likaan voi käyttää harjaa ja erikoisaineita, esim. Star Brite®. Muista huuhdella ja antaa tuotteen kuivua.


Kalusteet tulisi puhdistaa lintujen jätöksistä mahdollisimman nopeasti, koska nämä voivat olla hyvinkin ärhäköitä vaurioittamaan kalusteita.

Metallikalusteiden ylläpito 

Fermob-kalusteet on valmistettu ensiluokkaista materiaaleista ja niiden laatua testataan eurooppalaisten NF EN 581-1 ja NF EN 581-2 standardien mukaisesti. Kalusteissa on:

  • erityinen ruosteenestokäsittely ulkotiloja varten
  • anti-UV-pulverimaalaus, jolla varmistetaan värin kestävyys ja pinnan kovuus
  • tekniset OTF-kankaat noudattavat ISO 9002 -laatujärjestelmää
  • jalkapehmusteet, joilla suojataan kalusteita lattia- ja maakontaktilta
  • pehmusteet mm. Bistro-tuoleissa, joilla suojataan tuolin sitä taitettaessa kasaan
  • testausohjelma, jossa mm. 100,000 x 100-kg iskutestit istuimille, jotka vastaavat 47 vuoden intensiivistä käyttöä
  • jatkuva laatuvalvonta tuotannon joka vaiheessa

Kaikissa tuotteissa on pehmustesuojat kalusteen jalkoja varten. Ne suojaavat sekä lattiapintoja naarmuilta että kalusteita maan kosteudelta ja hankautumiselta. Mikäli pehmusteet häviävät tai vaurioituvat, voit tilata uudet Fermob-myyjältäsi.

Mikäli kalusteisiin tulee naarmuja tms. vaurioita maaliin, kannattaa ne korjata mahdollisimman pian. Fermobilta voi tilata oman kalusteen sävyistä maalisprayta ja maalikyniä, joilla voi värjätä ja suojata kalusteita. Maaleissa on myös ruosteensuoja-ainetta mukana. Tuote puhdistetaan aina ennen maalipinnan paikkausta.


Mikäli alkavaa ruostetta ilmaantuu, kannattaa se käsitellä mahdollisimman nopeasti kevyellä hionnalla, puhdistuksella, ruosteenpoistoaineella ja maalipinnan korjauksella. If rust develops on stainless-steel parts, then a polish (liquid or paste only) should be applied as soon as the first traces e Ruostumaton teräs kannattaa suojata mahdolliselta alkavalta ruosteelta mahdollisimman nopeasti esim. vahalla. Kuluneen tuotteen pinnan voi myös maalata sprayllä uudelleen.


Joissain Fermobin kalusteissa on puuta, joka on käsitelty Textrol®-aineella suojaamaan puuta sään vaikutuksilta. Puun säännöllinen suojaaminen on tärkeää. Se tulisi tehdä mielellään 1-2 kertaa vuodessa.

Älä peitä kalusteitasi muoviliinoilla tai kosteutta keräävillä esineillä, esim. kukkaruukuilla. Kosteus voi kuumuuteen yhdistettynä vaurioittaa tuotteen maalipintaa. Kosteuden kerääntymisen estämiseksi Fermob suosittelee kalusteiden kallistamista (huom. tuettuna) kun ne eivät ole käytössä.

OTF-kangasta tulisi suojata teräviltä esineiltä ja suurelta kuumuudelta, esim. kynttilöiltä.

Metallikalusteiden säilytys

Fermob suosittelee metallikalusteiden talvisäilytystä kuivassa, hyvin ilmastoidussa paikassa, jossa ne eivät altistu kolhuille. Tämä edistää kalusteiden pitkäikäisyyttä.

Merenrantakohteisiin Fermob suosittelee erityisesti alumiinikalusteita, joiden ruosteen kesto on erityisen hyvä.

Kierrätys

Jos haluat jossain vaiheessa luopua Fermob-kalusteistasi, kokeile saisitko myytyä ne käytettyinä edelleen. Niillä voi hyvinkin olla vielä pitkä käyttöikä.

Fermob-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kierrätetyistä ja kierrätettävistä materiaaleista. Luonnon säästämiseksi viethän pakkaustarvikkeet ja käytöstä poistetut kalusteet kierrätettäviksi. Poistettavista OTF-kangasta sisältävistä tuotteista pyydämme irrottamaan kankaan ja toimittamaan sen kalusteen myyjälle. Myyjä toimittaa kankaan edelleen valmistajalle kierrätettäväksi Texyloop® -prosessin mukaisesti.


Sisustaulkona.fi

Asiakaspalvelu 050 373 5152
Sähköposti info@sisustaulkona.fi

Noutovarasto
Tulppatie 16-18 B, 3.krs
00880 Helsinki
(Roihupellon teollisuusalue, Siilitien metroaseman lähellä)
Kevät- ja kesäsesongin ulkopuolella päivystämme varastolla sopimuksen mukaan.

Sisustaulkona.fi Facebookissa
Tarjoamme

Ilmaisen toimituksen postiin yli 100 € tilauksille (rahtia vaativia tuotteita lukuun ottamatta) sekä 2 viikon palautusoikeuden.

Maksutapoina kaupassamme

Sisustaulkona.fi maksutavat.